Fotomarathon

Donderdagavond was er fotomarathon voorzien bij Fodifi. We kregen drie thema’s om te fotograferen: kleiner dan 2 euro, veel kleuren, wat geluid maakt. Dan mochten we er in groepjes van twee op uit. Elke fotograaf moest twee onbewerkte (jpeg) foto’s inleveren.

Wat ik meeneem van de sessie als leerervaring:

  • Het is goed om af en toe de handleiding van mijn fototoestel opnieuw te lezen. Nu ik buiten mijn comfortzone werkte, bleek ik toch niet zo goed op de hoogte van wat mogelijk is. Blijkbaar bestaat er een zwart-wit mode, uitsnijden, … Dus toch een mini-bewerking mogelijk 😉
  • Met een telelens is het moeilijk kleine voorwerpen van dichtbij te fotograferen. Is vanzelfsprekend, maar goed om er toch eens met de neus (lens) op gedrukt te worden.
  • Wat mij bij het laatste brengt, een extra lens meenemen helpt.

In ieder geval een mooie ervaring. Er zijn gelukkig meer dan de twee foto’s als resultaat.